De Oude Vismijn is gelegen in een prachtig gerenoveerd historisch gebouw in het hartje van Gent. De locatie is echt schitterend, met via mooie, grote ramen uitzicht op de samenvloeiing van de Leie en de Lieve. Het hippe interieur heeft een mooie bar en in de zomer kan je buiten eten op het mooie terras.

Tot zover het goeie nieuws, helaas doet het eten en de bediening deze schitterende locatie geen eer aan. Wij aten hier met een groep van ongeveer 25 personen. Op voorhand hadden we doorgegeven wie van de aanwezigen de dagschotel dan wel de vegetarische pasta verkoos.

Voor zo’n grote groep zou je toch verwachten dat de bediening wat moeite zou doen. Niets was minder waar, helaas. Het begon al toen we water bestelden: in plaats van meteen genoeg water op tafel te zetten, moesten we de inhoud van vier halve liter flesjes verdelen over gans ons gezelschap. De flessen wijn wilde de serveerster die ons bediende dan weer per sé zelf uitschenken. Ze deed dit echter op zo’n bruuske manier dat we schrik hadden dat de glazen zouden breken. Ze zou het haarzelf en ons veel gemakkelijke gemaakt hebben door gewoon wat flessen wijn op tafel te zetten en regelmatig te komen informeren of er nog extra drank moest zijn. Nu werd elke vraag voor een bijkomend glas op een diepe zucht onthaald. Misschien had ze het lastig omdat ze er alleen voor stond, nochtans was het niet echt druk in de zaak.

De tomatensoep met warm brood die we als voorgerecht geserveerd kregen, waren ok. Helaas viel het hoofdgerecht dik tegen. De dag van ons bezoek was de dagschotel worst met zuurkool (dit was ons niet op voorhand gecommuniceerd). Er waren redelijk wat mensen in ons gezelschap die niet echt een fan van dat gerecht waren, maar het bleek werkelijk onmogelijk om de dagschotel om te ruilen voor een vegetarische pasta, ondanks het feit dat we hier graag voor wilden bij betalen. De worst was ok, maar de zuurkoolpap die daarbij geserveerd werd, vond ik echt vreselijk. Ook de vegetarische pasta bleek niet veel meer dan wat pasta met tomatensaus te zijn. Kaas bij de pasta, dat waren ze helemaal vergeten. Beide gerechten waren ook helemaal niet warm meer toen ze aan tafel gebracht werden. Echt een schande om zoiets voor te schotelen aan een groep die zo lang op voorhand gereserveerd heeft.

Bij het bestellen van de thee nam de serveerster niet eens de moeite om te vragen welke thee we wilden. Verse muntthee bleek bij nader inzien thee uit een zakje te zijn en de koffie verkeerd werd met een te korte lepel geserveerd, waardoor je de lepel met moeite uit de koffietas kon vissen.

Echt, deze locatie verdient zoveel beter. Een heel grote teleurstelling. De enige reden om dit restaurant twee sterren te geven, is de prachtige locatie.

Oude Vismijn, Sint-Veerleplein 5, Ghent 9000, Belgium
http://www.oudevismijn.be/
+32 9 223 20 00

Visited October 2016. You can find my review about Oude Vismijn also on TripAdvisor. My scores: value 2/5, service 2/5, food 1/5.